Proizvodni program

Disk pločice za teretna i laka teretna vozila

 

 

Disk pločice za teretna i laka teretna vozila su proizvodi izrađeni od bezazbestnih kompozitnih materijala koji obezbeđuju sigurno, meko i efikasno kočenje u najtežim uslovima eksploatacije.

 

Posedujemo preko 50 različitih pozicija i oblika disk pločica za teretni program i pokrivamo skoro kompletno tržište kamiona i autobusa svih vodećih proizvođača vozila Mercedes,Volvo, Renault, Scania, Iveco i svih dostavnih kombi vozila Iveco, MB, Citroen.

 

Na zahtev kupca, relativno brzo možemo razviti novu poziciju disk pločica ukoliko je nema u ponudi.

Disk pločice za putnička vozila

 

Disk pločice za putnička vozila su proizvodi izrađeni od bezazbestnih kompozitnih materijala koji obezbeđuju sigurno, meko i efikasno kočenje u svim uslovima eksploatacije.

 

Posedujemo preko 100 pozicija i oblika disk pločica za vozila vodećih svetskih marki.

 

Na zahtev kupca, relativno brzo možemo razviti novu poziciju disk pločica ukoliko je nema u ponudi.

Disk pločice za teška teretna vozila, dampere i specijalna vozila

Disk pločice za teška teretna vozila, dampere i specijalna vozila su specifični proizvodi jer podležu najtežim oblicima eksploatacije. Damperi i ostala teška teretna vozila se koriste u rudnicima i teže i do 400 tona zajedno sa teretom. Izrada disk pločica za njih je predstavljala pravi izazov za našu firmu.

Izrađujemo disk pločice za sve vrste teških teretnih vozila Belaz, Caterpillar, Komatsu, Euclid, Terex, Faun,Volvo, Hyunda itd.

Specijalni frikcioni proizvodi

Specijalni frikcioni proizvodi za industriju se izrađuju po specijalnom zahtevu kupaca na osnovu crteža ili uzoraka. Za njihovu izradu se pored standarne frikcione mase mogu se koristiti i specijalna keramička ili staklena platna sa armiranom žicom impregnirana smolom. Tako se dobija materijal koji ima visok koeficijent trenja i visoku otpornost na habanje. Koristi se za izradu obloga kočnica ili feroda za kranove, bagere i veoma opterećene industrijske i građavinske mašine.